Bookmark and Share
Reaktioner fra læserne

 

 

 

 

 

 

A. Rune

Forfatter

 

 

 

 

BLODSVÆRMEN TRAILER

INTERWIEV

Sarah

'Så er jeg blevet færdig med Natdværgen, og jeg simpelt hen bare så glad for, at jeg har læst den. Bogen er super godt skrevet hvad angår fantasy-universet - den har det hele :). Jeg glæder mig allerede til toeren :) '

Jonathan

'Fed bog!

To ting jeg især bed mærke i når jeg en gang i mellem fik lagt bogen fra mig og tid til at tænke lidt over den:

Det er jo i bund og grund en hæsblæsende action-historie det meste af vejen - fra kamp til indre drama til overrraskelse til endnu større kamp. Og samtidig er der virkelig meget 'fakta' der skal puttes på læseren - det hører per definition til fantasi-genren, hvor hele universet skal bygges op for læseren og ikke ret meget kan tages for givet. Sådan en kombination kunne meget let gå hen og blive enten fortravlet eller tung af fakta-fascination (eller endnu værre, ti sider med det ene og så ti med det andet...)

Men fortællingen her er så ultra-præcist doseret at spændingskurven tager de helt rigtige op- og nedture undevejs - med det resultat at i hvert fald denne her læser konstant var udfordret, underholdt og fastholdt.

Det andet jeg lagde mærke til var, i hvor høj grad beskrivelserne af steder, scener og handling var billeddannende. Selv her flere uger efter at have slugt de sidste kapitler går jeg stadig rundt med en større Flickr-samling af meget detaljerede billeder på nethinden. De fleste af detaljerne er sikkert nogle jeg selv uforvarende har puttet på undervejs - men det taler jo kun til fortællingens ære, at den sætter fantasien i gang hos læseren.

I øvrigt slår det mig at stemningen og farverne i de fleste af de billeder jeg ser for mig, minder om en Hayao Miyazaki film - det der sært underspillede poetiske - også selvom handling og karakterer her er så fjernt fra Miyazakis universer at vi nok aldrig får ham overtalt til at lave en biografversion.

Skal jeg finde en enkelt skønhedfejl, er det at den alvidende fortæller i enkelte tilfælde træder lidt for tydeligt ind på scenen og opdaterer hoved-personernes indre liv i tur og orden. Det fungerer ikke helt, men det er til gengæld de eneste par gange i løbet af de 330 sider hvor jeg kan huske at have 'faldet ud af historien' - resten af vejen sad jeg solidt plantet med røven i sofaen og alle andre sanser fuldstændig indvævet Traias univers.

Tak for turen.'

Mette

'Natdværgen blev læst i én stor grådig mundfuld! Når man først er kommet igang er den svær at slippe. Jeg elsker gode eventyr og Natdværgen er bestemt sådan et. Det skønne ved fantasy-genren er at alt kan ske - og det gør det virkelig i denne hæsblæsende historie.

Jeg glæder mig til at fortsætte rejsen i to'eren.'

Tore

'En hvid dværg er en stjerne, der har endt sit liv ved at trække sig sammen til Jordens størrelse, men stadig vejer så meget som vores Sol! I løbet af milliarder af år køler den hvide dværg ned, hvorefter stjernen er et "koldt lig", en stjerne af den type man kalder for en sort dværg ! Der menes endnu ikke, at eksistere sorte dværge, idet nedkølingen af af hvid dværg til en sort dværg, regnes for at være en del længere end universet nuværende alder på 13,7 milliarder år.

Men så kommer min ven Asbjørn og skaber en bog som Natdværgen ! :-) Hvor jeg dog glæder mig til at høre mere om denne verden, Traia og dens beboere, også følge dem helt ude i grænselandet ! Tak for en rigtig god fantasy bog ! Jeg glæder mig meget til næste bog!

"Du (selv) er nøglen til al visdom.

Inden i dig er al tid og rum.

Lev ikke i mørkets lænker.

Befri din Lysform af natten."

Fra Thoth’s smaragdgrønne tavle 9.'

Jette

'Hurra og held og lykke: fantastisk at du kan have sådan et univers indeni og samtidig formidle det ud så vi andre kan blive suget ind i det...men det er selvfølgelig det litteratur og historiefortælling går ud på?!'

Tina

'Tak for en dejlig bog.

Tidligere har jeg læst meget fantasy - Natdværgen har vækket min lyst til at hoppe på genren igen ;-)

En gammel bibliotekar som jeg, elsker naturligvis henvisningerne til biblioteker og den vidunderlige blanding af gammelkendt og nyt i informations og kommunikations flowet.

I det hele taget er Natdværgen en fin blanding af et gammelkendt fantasy koncept og en rigtig spæn-dende historie, masser af action og lidt kærlighed som ekstra krydderi.

Glæder mig allerede til at følge de 4 venners udvik-ling gennem de næste bind i serien.'

Mikkel

'Hej Asbjørn. En god historiefortæller har du altid været. Glæder mig til at blive en del af endnu et af dine fantastiske eventyr.'

 

 

 

 

 

Blog

Er du vild med fantasy? Så kig forbi min blog, A|RUNE.

 

 

Billeder

Hvordan ser Traia og dens beboere ud? Følg med på Pinterest, hvor jeg udvælger billeder, der kunne være derfra.

 

 

Besøg

Giv en like på Traia Trilogiens fanside, hvis du kan lide universet. Du må gerne skrive lidt om, hvad du synes bedst om ved bøgerne.